Prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem

Opzoek naar prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem ?

Vroeger werden huizen vaak gemaakt van bakstenen, in feite is dat de voorloper van prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem. Hoewel bouwen met stenen en bouwen met beton vaak worden gezien als compleet verschillende methodes is dat niet altijd het geval. Bij reguliere betonbouw wordt vloeibaar beton gegoten in mallen op de uiteindelijke locatie, bij prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem worden betonpanelen op een externe locatie op maat gemaakt, en vervolgens naar de bestemming gebracht. Dat is met stenen bouw niet anders, de stenen worden eerst uitgehard op een andere locatie, en vervolgens stuk voor stuk opgestapeld om de gewenste vorm te bouwen. Waarom zou je kiezen voor prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem, wat zijn de voordelen en nadelen van deze bouwmethode? Dat kun je lezen op deze pagina.

Als je meer wilt weten over prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem kun je direct contact opnemen met Solid Concrete, de professional in prefab oplossingen.

Voordelen van prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem

Er zijn een aantal aantrekkelijke voordelen die de populariteit van prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem kunnen verklaren:

 • Beton hoeft niet uit te harden in mallen, dit proces vindt reeds voor de constructie plaats.
 • Door te werken met prefab betonplaten kun je veel tijd besparen op de eindbestemming.
 • De kosten van een nieuwbouwproject kunnen beperkt worden door gebruik te maken van standaard prefab betonplaten.
 • Naast standaard afmetingen kunnen de panelen ook in afwijkende maten worden gemaakt waarmee je veel mogelijkheden hebt voor vele toepassingen.
 • Omdat er veel tijd bespaard kan worden in het bouwproces en de montage relatief eenvoudig kan zijn zul je de omgeving minder overlast bezorgen.
 • Beton is een uiterst duurzaam product met een lange levensduur en hoge bestendigheid tegen externe elementen.
 • Leidingen kunnen direct in de prefab platen aangebracht worden wat het gebouw een strak en mooi afgewerkt resultaat geeft.
 • Na plaatsing is prefab beton net als andere soorten beton te bewerken voor een unieke uitstraling, ook onderhoud is eenvoudig uit te voeren.

Nadelen van prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem

Niet voor alle projecten is prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem de juiste keuze, hier zijn enkele nadelen van deze methode.

 • De mogelijkheden zijn wat beperkter dan bij beton gieten.
 • Wanneer de platen niet worden nabewerkt kan het aanzicht wat saai voorkomen.
 • Bij prefab beton op maat is er ook een droogtijd, maar die vindt plaats bij de leverancier.

Bij de keuze voor prefab betonbouw Sint-Agatha-Berchem of een andere methode kun je vooraf vrijblijvend informeren bij Solid Concrete, hier kun je terecht voor zowel beton gieten als prefab beton oplossingen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Onze Diensten