Betonbouw ter plaatse gestort

Bij betonbouw ter plaatse gestort denken we in eerste instantie nog steeds aan funderingen die moeten gestort worden. En hoewel dit inderdaad nog de meeste voorkomende toepassing van betonbouw ter plaatse gestort is, is het niet de enige toepassing. Beton is namelijk aan een opmars bezig als het op het eigenlijke bouwen en de afwerking van een woning aankomt. Van vloeren over wanden tot kleinere details in beton, het kan tegenwoordig allemaal. Bekijken we betonbouw in detail dan zien we over het algemeen twee mogelijkheden: of je gaat voor betonbouw ter plaatse gestort waarbij het beton uit een betoncentrale komt of je gaat voor betonbouw met prefab panelen. Beide mogelijkheden hebben zo hun voordelen en beide mogelijkheden worden veelvuldig in de woningbouw toegepast.

Betonbouw ter plaatse gestort: van industriële look tot gladde wanden

Bij betonbouw ter plaatse gestort zijn er op zich ook twee keuzes voor de eigenaar. Allereerst is er de industriële look die tegenwoordig zeer in trek is. Hierbij neemt men beton zoals het is, met al zijn oneffenheden, bubbels en kleurverschillen die er nu eenmaal bij horen. Deze vorm van betonbouw geeft de woning een ruw kantje. In combinatie met zachte maar strakke interieurelementen en bijvoorbeeld industriële verlichting geeft dit prachtige en moderne woningen.

Een tweede mogelijkheid is om voor zogenaamd bewerkt beton te kiezen. In dit geval krijgt het beton een serieuze opknapbeurt en wordt het zo bewerkt dat het egaal, vlak en uniform oogt. Er kan bijvoorbeeld ook voor gekozen worden om het beton in dit geval met tegels, planken of ander materiaal te bekleden. Deze betonbouw ter plaatse gestort vraagt wel een grondig overleg tussen aannemer en architect zodat het volledig aan de wensen van de klant voldoet.

Onze Diensten