Betonbouw met prefab panelen

Als je tegenwoordig doorheen de straten rijdt, zie je allerlei bouwmaterialen binnen de woningbouw opduiken. De ene optie als wat beter dan de andere optie en de ene bouw al wat esthetischer dan de andere bouw. Wie echter een woning bouwt, kan maar beter voor een optie kiezen die beide aspecten ten goede combineert. Je woning is immers je visitekaartje en je wilt er niet om de haverklap aan moeten verbouwen of verbeteren. In dat opzicht is voor ons de keuze voor betonbouw met prefab panelen zeer snel gemaakt.

Betonbouw met prefab panelen: snel en uiterst duurzaam

Betonbouw met prefab panelen is een bouwmethode die tegenwoordig door heel wat mensen gesmaakt wordt. Het feit dat deze methode van bouwen vliegensvlug te werk gaat, zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben. Snelheid betekent bij betonbouw met prefab panelen bovendien geen inboeten aan kwaliteit omdat het nog wel degelijk om duurzaam beton gaat dat op dezelfde wijze als gewone beton geprepareerd wordt. Leuk extraatje is bovendien dat zaken zoals elektriciteitsleidingen meteen in het beton aangebracht kunnen worden zodat er nadien niet meer geslepen hoeft te worden. Dat bespaart heel wat tijd en stof.

Betonbouw met prefab panelen vs betonbouw ter plaatse gestort

Zoals het woord al aangeeft wordt bij betonbouw ter plaatse gestort het beton ter plaatse gestort in bekistingen. Het zal vervolgens een uithardingstijd vragen voor er verder mee of aan gewerkt kan worden. Bij betonbouw met prefab panelen gaat het zoals al eerder aangegeven allemaal een stukje sneller. Omdat de panelen perfect op maat op de bouw aankomen, staan ze in een mum van tijd recht en zie je op enkele dagen tijd al de volledige structuur van de woning opduiken.

Onze Diensten