betonbouw

Solid Concrete

Beton is een materiaal dat tot de verbeelding spreekt en dat met vele gezichten de bouwwereld en de woonbouw in het bijzonder kleur geeft. Beton kent dan ook een lange geschiedenis en werd al door de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen een warm hart toegedragen. Zij waren de eerste die hun pijlen op betonbouw richtten en op deze wijze immense parels der architectuur zoals aquaducten, bruggen en amfitheaters uit de grond wisten te stampen. De restanten van deze bouwwerken vormen het levende bewijs dat beton de tand des tijds goed weet te doorstaan en dat betonbouw dan ook een duurzame oplossing voor iedere woningbouw vormt.

Betonbouw is duurzaam, betaalbaar en flexibel

Dat de Romeinen en Egyptenaren er verzot op waren dat weten we nu al, maar ook architecten, aannemers, ingenieurs en vakmannen van vandaag zetten betonbouw vaak op de eerste plaats. Dit heeft te maken met het zoals al eerder aangehaalde duurzame karakter maar ook met de flexibiliteit van het materiaal, de verschillende toepassingsmogelijkheden en het betaalbare aspect van betonbouw naar de klant toe. Allemaal voordelen die betonbouw net dat streepje voor geven op andere bouwmethodes.

Met beton zijn de mogelijkheden onbeperkt

Beton is in de huidige woningbouw, ter plaatse gestort of als prefab panelen, gewoon onmisbaar geworden en zien we zowel in de niet zichtbare toepassingen als in de zichtbare toepassingen opduiken en dit zowel in het interieur als rondom de woning, denk maar aan terrasbouw. Hierbij wordt het beton in de originele structuur behouden om het een industriële look te geven of wordt het op maat bewerkt of bekleed met bijvoorbeeld crépi of steenstrips om de woning een ander karakter te geven. Je merkt het al, met betonbouw kan verschillende richtingen worden uitgegaan. De keuze is aan jou! Ook een kelder uit beton is een optie enkel moet je oppassen met vochtige kelders

Lees meer over Betonbouw op betonwerkensnel.be

Onze Diensten