Vochtige kelder

Vochtige kelder

Een vochtige kelder is vaak één van de meest gehoorde klachten bij Vlaamse woningbezitters. Helemaal vreemd is dit ook niet, want de kelder is de diepste ruimte van een woning en bovendien onder het grondniveau. Hierdoor kan de kelder gemakkelijk in contact komen met grondvocht. Grondvocht kan door de muren van de kelder sijpelen en je kunt last krijgen van opstijgend grondvocht. Een vochtige kelder is dan al snel een feit, waarbij het vocht ook naar de rest van de woning kan opstijgen, met alle gevolgen van dien, met vochtige muren en schimmel. Vooral schimmel moet voorkomen worden, omdat dit ernstige gezondheidsklachten kan opleveren. Gelukkig heeft de techniek in de bouwwereld niet stilgestaan en zijn er bij de bouw van een woning mooie technieken ontwikkeld om een vochtige kelder te voorkomen.

Meer informatie over een vochtige kelder vind je hier.

De prefab kelder

In de bouwwereld kom je er niet meer omheen: prefab onderdelen. Niet alleen wat onderdelen, maar hele huizen worden tegenwoordig prefab geproduceerd. Dit houdt in dat alle onderdelen reeds in een fabriek gemaakt worden en in elkaar gezet. Vervolgens wordt alles op een truck geladen en naar de bouwplaats vervoerd. Op de bouwplaats hoeven de onderdelen alleen maar op de juiste wijze in elkaar gezet te worden. Zo verkrijg je een woning of een gedeelte van de woning die niet meer ter plekke gebouwd wordt.

Dit kan ook met de kelder. De betonnen muren en de vloer van de prefab kelder wordt in de fabriek reeds gegoten en kan daar ook uitharden. Het is ook mogelijk om zelfs de elektriciteitsleidingen en waterleidingen al in de prefab muren mee te nemen, zodat er niet achter nog in de muur gefreesd hoeft te worden. Het voordeel van beton ten opzichte van een op de bouw gemetselde muur, is dat je absolute zekerheid hebt dat het vocht tegenhoudt. De prefab kelder zal dus nooit een vochtige kelder zijn.

Voordelen van een prefab kelder

  • De betonnen prefab vloerplaten zin sterk genoeg om te dienen als fundering. Je hebt dus voor de prefab kelder geen extra fundering meer nodig.
  • De betonwanden zijn in de fabriek al goed gedroogd. Je kunt de prefab kelder daardoor al binnen 1 dag opzetten. En direct door met de opbouw van de rest van de woning.
  • In een betonnen prefab kelder heerst een constante temperatuur en zul je nooit last hebben van een vochtige kelder. De kelderruimte kun je daardoor ook voor andere doeleinden gebruiken.
  • Ook een binnenafwerking van de keldermuur is na het plaatsen van de prefab kelder niet meer nodig en hij is 100% waterdicht.

Neem ook alvast een kijkje op pinterest voor afbeeldingen van vochtige kelders

Onze Diensten